5 vegofavoriter i Visby

Det råder vegofeber i Visby. Åker du över till Gotland i sommar måste du besöka de här ställena.

Förra året när vi besökte Visby var det lite tunt med vegomat, men något har hänt… och det är smått fantastiskt. Förutom några helvegoställen har vegoutbudet överlag ökat på vanliga restauranger vilket är toppen. Här kommer några av våra favoriter.

TIPS! Vegan Gotland! Kolla in Vegan Gotlands blogg för ständiga uppdateringar om bästa vegomaten på Gotland. De har en väldigt användbar lista på de ställen på Gotland att testa.

 

Surfers, Café Mirell och Et Yok.

Fika på Café Mirell  Lakto-ovo/Vegan

Vi var förbi det här supertrevliga caféet säkert fyra gånger och fikade. Alla bakverk är helt veganska och vi pratar kladdkaka, kardemummabullar, bärpajer, chokladbollar, sega kolasnitt mm. De har även grillade mackor, sallader mm. Så himla härligt!
Österväg 12, Visby.

Fantastisk lunchbuffé på Stora Ego Vegan

Den här helt veganska restaurangen har en smått fantastisk lunch buffé som varieras från dag till dag. Vi fick njuta av friterade risbollar, nudelsallad, auberginegratäng, paprikaröra, stekt pitabröd, vårrullar och mycket annat smarrigt. De har även öppet på kvällen med en fast meny. Ett måste.
Kung Magnus väg 7 (In På Gården), Visby.

Smaka på sichuanköket på Surfers

Det här populära stället har även en restaurang i Stockholm och maten är verkligen att drömma om. Man beställer in flera smårätter och mycket är antingen veganskt eller går att göra. Favoriten är utan tvekan den dubbelfriterade ingefärstofun.
Södra Kyrkogatan 1, Visby.

Fräscht och gott på Et Yok Lakto/Vegan

När vi besöker Et Yok har de funnits i drygt två veckor. Här kan du dricka nypressade juicer och smoothies, eller äta en fräsch nudelsallad eller smarriga sommarrullar.
Adelsgatan 15, Visby.

Frossa i crepes på Crêperie & logi

Den här turistfavoriten serverar både söta och matiga crêpes. Ja, även för veganer! Fyllningarna varierar lite, så dit och se vad de har att erbjuda. Oftast mycket folk, men det brukar gå snabbt att få bord.
Wallers Plats 3, Visby.