5-minuters vegetarisk thaigryta

Den här grytan innehåller inte många ingredienser och tar på riktigt 5 minuter att röra ihop. Supersmidig när du är hungrig som bara den men inte vill tumma med smakerna. Plus en perfekt genväg med röd currypasta.

4 portioner

4 salladslökar, tunt skivade
1 msk riven färsk ingefära
400 g sojafärs
1 msk röd currypasta
1 msk ljus sojasås
1 burk kokosmjölk eller kokosgrädde à 400 ml
3 dl annas i bitar, konserverad går bra
0,5 lime, saften
1 röd chili, tunt skivad, till servering

1. Fräs salladslök och ingefära tills allt mjuknar. Det ska inte få färg.
2. Ner med sojafärsen (tinad). Den ska få lite färg.
3. Rör ner currypasta, sojasås och kokosmjölk. Koka upp och låt puttra på i 2 minuter. Blanda väl.
4. Vänd ner ananasen och pressa över limen.
5. Servera med kokt ris, röd chili och färsk koriander.