5 kalla såser till grillat vegetariskt!

Här kommer fem supersnabba och superenkla kalla såser, med samma yoghurtgrund. Ställ fram några stycken på grillbuffén och låt folk gå loss.

Saffran och apelsin

2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
0,5 apelsin, rivet skal och saft
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 msk riven färsk ingefära
0,5 kuvert saffran
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Het chipotle

2,5 dl dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk paprikapulver
2 tsk chipotlepasta
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Senapsås med dill

2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
0,5 msk dijonsenap
1 msk grovmalen senap
1 msk agavesirap
2 msk finhackad dill
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Röd pestosås

2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1 msk röd pesto
1 msk finhackad basilika
0,5 tomat, finhackad
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Romsås med dill

2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
2 msk röd tångkaviar
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
0,5 citron, saften
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.