
Saffran och apelsin
2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
0,5 apelsin, rivet skal och saft
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 msk riven färsk ingefära
0,5 kuvert saffran
salt
svartpeppar
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Het chipotle
2,5 dl dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk paprikapulver
2 tsk chipotlepasta
salt
svartpeppar
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Senapsås med dill
2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
0,5 msk dijonsenap
1 msk grovmalen senap
1 msk agavesirap
2 msk finhackad dill
salt
svartpeppar
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Röd pestosås
2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
1 msk röd pesto
1 msk finhackad basilika
0,5 tomat, finhackad
salt
svartpeppar
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

Romsås med dill
2,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
2 msk röd tångkaviar
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
0,5 citron, saften
salt
svartpeppar
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.