Här kommer tre enkla såser som räddar sommarens alla fester och middagar. Dessutom klara på nolltid!

29 maj 2019

**I samarbete med Planti**

Växtbaserad crème fraîche och Grekisk yoghurt!
Planti kommer nu med tre nya matlagningsprodukter som är krämiga i konsistensen, har en frisk och syrlig smak, är gjorda på en bas av soja och fungerar lika bra i matlagningen som motsvarande traditionella mejeriprodukter! Variera mellan Cooking Fraiche Natural (EKO), Cooking Fraiche Paprika & Chili och Greek Style Gurt (EKO).

Asiatisk yoghurtsås med sesam och chili

Den här är toppen i en grillad bahn mi-macka och otippad god till allt friterat.

2 dl Planti Fraiche Paprika & Chili
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk riven ingefära
2 tsk ljus sojasås
1 tsk sesamolja
2 msk finhackad koriander

1 tsk rostade sesamfrön

1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.
2. Toppa med rostade sesamfrön.

Currysås med mangochutney

Jag älskar att blanda den här med kokt potatis och du har en potatissallad med indisk touch på nolltid. Även god att blanda med kokt pasta.

½ dl majonnäs, äggfri
2 dl Planti Fraiche Natural
½ dl mango chutney
1 msk curry
1 tsk agavesirap
1 vitlöksklyfta, riven
salt
svartpeppar

1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Italiensk yoghurtdressing

Den här dressingen är god till krispiga grönsaker eller en matig pastasallad.

2 dl Planti Greek Gurt
½ dl majonnäs
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, riven
½ tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
1 tsk agavesirap
1 msk näringsjäst
salt

1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt gärna stå i 15 minuter innan servering.