Här kommer tre lite lyxigare menyer att imponera med på Alla hjärtans dag: En fransk, en svensk och en italiensk.

12 feb 2020

Här kommer alltså tre vegetariska (veganska) menyer som passar bäst att fira någon du älskar, partner, vän, kollega eller vem det nu kan vara. En svensk med husmanskost i fokus och en lyxig saffranspannkaka till efterrätt. Sen en fransk med lite roliga varianter på ”sniglar” och ”råbiff” för att avslutas med en smältande god chokladmousse. Och avslutningsvis en italiensk med min favorit, caponata, till förrätt, en krämig pumpapasta till varmrätt och en pannacotta till dessert.

Svensk trerätters

Förrätt: Råraka med skärgårdsröra
Varmrätt: Wallenbergare vegostyle, med potatismos och gröna ärtor
Efterrätt: Saffranspannkaka med vispad grädde och sylt

Fransk trerätters

Förrätt: Falska sniglar, gjorda med champinjoner
Varmrätt: Rödbetsbiff med friterad potatis
Dessert: Chokladmousse på kikärtsspad

Italiensk trerätters

Förrätt: Caponata med rostat bröd
Varmrätt: Pumpapasta med salviakryddade bollar
Dessert: Pannacotta (utan gelatin)