3 dokumentärer att se!

Mat, miljö, djur och människor. Allt hänger ihop. Här är tre dokumentärer med olika inriktning som är riktiga ögonöppnar.

Featured-Help-Crowdfund-What-The-Health-Documentary What the Health

”This film is a combination of Forks Over Knives and Cowspiracy, on steroids.”
Snart kommer uppföljaren till den omtalade Cowspiracy. Den här gången närmar man sig den så kallade hälsoindustrin. Den har kallats“The Health Film that Health Organizations Don’t Want You to See!” och kommer att reda ut hur högprocesserade produkter påverkar vår mentala och fysiska hälsa. Varför väljer viktiga hälsoorganisationer att rekommendera skadlig mat trots att bevisen för dess hälsovådliga effekt är stora? Det kommer What the Health att svara på.

 

earthlings-documentary-joaquin-phoenixEarthlings

Kanske är det här den vegofilm som omvänt flest köttätare. Ingen kan veta, men vi vet att den omtalas både bland kändisar och vanligt folk.
Starka foton från djurindustins vardag, en vardag som går ut på att utnyttja djurs kroppar för egen vinning. Filmen lyfter inte bara hur djur behandlas i industrin, utan också hur vi utnyttjar dem som underhållning, husdjur, forskningsobjekt och kläder. Materialet är till stor del filmat med så kallade “gömda kameror”.

 

 

 

 

91GdvSF2TkL._SL1500_Peaceable Kingdom

I Peaceable Kingdom får vi följa människor som är eller har varit bönder. Deras gemensamma nämnare är att de börjat ifrågasätta de mest grundläggande förutsättningarna för sin livsstil. Fantastiska relationer mellan människa och djur skildras och vi får följa vad som ligger till grund för den inre konflikten. Ärliga intervjuer möter vackra bilder och krossar den stereotypa föreställningen av bonden, djuren och deras liv.