2 x enkla snittar till sommarens mingel

En snitt med bakade tomater med basilika och en med ärtröra och stekt sparris. Servera till en iskall drink och du kan inte önska för mer.

*I samarbete med Carlshamn havre*

Carlshamn Havre är marknadens första havrebaserade margarin! Det passar utmärkt till bakning, matlagning och självklart på mackan. Precis som alla Carlshamns produkter är Carlshamn Havre helt växtbaserad, det innehåller inte palmolja eller några konserveringsmedel och passar helt enkelt alla! Den är dessutom förpackad i en modern eko förpackning som kan återvinnas som kartong. Förpackningsstorlek 400 g.


Jag älskar snittar till en kall drink, om det så bara är ett glas kombucha, iste, vin eller öl. En perfekt start på en trevlig kväll, ett mysigt mingel eller bara för att det är sommar och du är sugen på något gott. Här kommer två favoritsnittar du bara måste testa.

Mattias

Snittar med grön ärtröra och stekt sparris

3 dl gröna ärtor
2 msk Carlshamn Havre
2 vitlöksklyftor, rivna
0,5 dl finhackad dill
salt
svartpeppar

  1. Mixa ihop gröna ärtor, Carlshamn Havre och vitlök med en stavmixer.
  2. Vänd ner finhackad dill och smaka av med salt och peppar.

Snittar med bakade cocktailtomater

2 förpackningar cocktailtomater, 400 g
50 g Carlshamn Havre
2 vitlöksklyftor, krossade
några basilikablad
salt
svartpeppar

stekt baguette med vitlök, se nedan

1. Lägg ner tomaterna i en ugnsform.
2. Smält Carlshamn Havre och pensla tomaterna med det.
3. Lägg ner vitlök, basilikablad och krydda med salt och peppar.
4. Baka i 200 grader i 20-30 minuter. De ska få fint med färg och mjukna.
5. Toppa baguetteskivorna med vitlök med de bakade tomaterna och eventuellt ett basilikablad.

Stekt baguette med vitlök

1 baguette, skivad
Carlshamn Havre att steka i

  1. Skiva baguetten.
  2. Hetta upp Carlshamn Havre i en stekpanna och stek sedan brödet gyllene på båda sidor.
  3. Gnid in baguetteskivorna med vitlöksklyftan.