Den här mustiga grytan innehåller både svartpeppar, rosépeppar och grönpeppar och det blir helt galet gott. Måste testas om du som vi älskar peppar i alla former.

21 jan 2018

200 g champinjoner
, skivade
1 gul lök
, finhackad
500 g vegokött, t ex sojabitar, Vegme bites, Oumph eller även rökt tofu
1 tsk hackad grönpeppar
1 tsk mortlad rosépeppar
1 tsk hel mortlad svartpeppar
2,5 dl naturell yoghurt, tex sojayoghurt
1 dl vitt vin
1 msk soja
1 vitlöksklyfta, pressad

Fräs champinjoner, gul lök och vegokött i lite olja tills det har fått fin färg och champinjonerna har släppt sin vätska.
Rör ner hackad grönpeppar, mortlad rosépeppar och svartpeppar, yoghurt, vitt vin, soja och vitlök. Låt bubbla i 5 minuter.
Servera med pasta, ris, potatis eller något annat du gillar.