Vegetarisk Trepeppargryta

Den här mustiga vegetariska grytan med svamp är kryddad med peppar i mängder. God med pasta eller potatis.

Den här vegetariska grytan med flera olika sorters peppar har varit min favorit i flera år. Den är otroligt mustig, kryddig på precis rätt sätt och går att variera med allt från vegobitar som här, eller varför inte extra svamp, bönor eller kikärtor. Servera med kokt ris, pasta eller potatis.

Kryddor

Den här grytan innehåller både svartpeppar, rosépeppar och grönpeppar. Det ger en kittlande härlig kryddighet utan att vara stark. Ta mer eller mindre mängd efter smak, det är helt upp till dig.

Variera grytan

Jag är alltid för att variera grytan efter smak och humör. Att låta några tärnade potatisar koka med, eller varför inte lite paprika ger bara en mustigare och godare gryta.

Annat än vegobitar

Det går jättebra att ersätta vegobitarna med 2 förpackningar kikärter, vita bönor eller kidneybönor. Ja, även gröna linser i samma mängd går prima. Känner du inte för baljväxter kan du lägga till 400 g blandad svamp.

200 g champinjoner
, skivade
1 gul lök
, finhackad
500 g vegobitar, t ex Vegme bites, Oumph eller även rökt tofu
1 tsk hackad grönpeppar
1 tsk mortlad rosépeppar
1 tsk hel mortlad svartpeppar
2,5 dl naturell yoghurt, tex sojayoghurt
1 dl vitt vin
1 msk soja
1 vitlöksklyfta, pressad

  1. Fräs champinjoner, gul lök och vegokött i lite olja tills det har fått fin färg och champinjonerna har släppt sin vätska.
  2. Rör ner hackad grönpeppar, mortlad rosépeppar och svartpeppar, yoghurt, vitt vin, soja och vitlök. Låt bubbla i 5 minuter.
  3. Servera med pasta, ris, potatis eller något annat du gillar.