Annons
Cape Ad

15 vegoböcker på Adlibris bok-REA!

Här är en lista på 15 vegoböcker som nu går att köpa på Adlibris rea. Vardagsmat, från grunden, smoothies, festmat, husmanskost och allt däremellan.

Det goda gröna : mat från min trädgård, 79 kr

Karoline Jönsson

I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter – allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen.

Det veganska köket, 145 kr

Mattias Kristiansson

*Utsedd till ”Världens bästa veganska kokbok” på Gourmand Award*
Det här är den ultimata grundkokboken när det gäller växtbaserad mat.
Här får du ta del av 656 sidor med nästan 1700 recept.

 

 

 

 

Zeinas green kitchen, 149 kr

Zeina Mourtada

Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsallad eller koreansk nudelsoppa?

 

 

Portionen under tian, 99 kr

Hanna Olvenmark

I kokboken Portionen under tian bjuder hon på över 50 vegetariska recept där varje portion kostar max 10 kronor. Det blir även 300-kronorsveckor med tillhörande inköpslistor och recept, samt allmänna stay cheap-tips för både storhandlingen, jobblunchen och utemiddagen.

 

 

Mega vego Mat för hela familjen, 139 kr

Sara Ask och Lisa Bjärbo

Mega vego innehåller allt från de tidigare böckerna och dessutom nya texter med bland annat budgettips, knep för att spara tid vid matlagningen och enkel mat i farten.

 

 

Vegan smoothies : nyttigt, gott, enkelt, 39 kr

Green Fern

Över 65 delikata växtbaserade smoothies som får dig att må toppen
Växtbaserad diet, eller veganism, inkluderar frukt, grönsaker, baljväxter, säd, fröer och nötter.

 

 

 

Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk mat från hela världen, 95 kr

David Frenkiel och Luise Vindahl

Green Kitchen Travels innehåller runt hundra vegorecept som är inspirerade av familjens resor. Nästan alla recept är glutenfria och många är veganrecept eller har förslag på hur man vegan­anpassar dem.

Gourmetvego, 79 kr

Jennie Benjaminsson

I Gourmetvego hittar du lyxigare recept än vad du är van vid från andra vegoböcker. Jennie Benjaminsson och Katarina di Leva har skapat en elegant samling middags- och festmenyer med olika teman som räcker hela året.

 

 

 

Ännu mera vego, 109 kr

Lisa Bjärbo och Sara Ask

I Ännu mera vego finns över 70 familjeanpassade recept indelade i kapitel efter hur lång tid matlagningen får ta. Här finns allt från rätter som tar tjugo minuter att laga till helgmiddagar som kräver lite mer tid.

 

 

Gröna linjen: Bjudmat för veganer och alla andra, 79 kr

Linn Lundberg och Alice Knutas

Veganmat har länge haft ett oförtjänt rykte om sig att vara nyttigt, men tråkigt. Nu är det dags att slå hål på den myten! Glöm bort pekpinnar och hälsohets och säg hej till veganmat i gåbortkostym.

 

Vego hela dagen!!!, 69 kr

Mattias Kristiansson

Intresset för att äta vegetariskt växer, men det saknas gröna kokböcker för yngre. Därför samlar Mattias Kristiansson här cirka 50 lättlagade vegofavoriter. Från uppiggande frukostar och välbehövliga mellanmål till mumsiga vardagsrätter och spännande bjudmat.

 

 

Green Kitchen Smoothies, 79 kr

David Frenkiel och Luise Vindahl

Här finns enkla smoothies, med bara tre till fem ingredienser, före-träning-smoothies, frukostidéer, energizers, desserter och en hel del smoothies i olika lager och texturer vilket gör dem till så mycket mer än bara en drink.

 

 

 

Vegansk husmanskost, 149 kr

Gustav Johansson

I ”Vegansk husmanskost” visar Gustav Johansson hur vi kan laga både rätterna vi känner igen från barndomen och moderna klassiker på ett nytt sätt.

 

 

 

Vildplockat, 115 kr

Niki Sjölund

I boken samlas fakta om ett 70-tal växter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas.

 

 

 

Mera vego : mat för hela familjen, 109 kr

Sara Ask och Lisa Bjärbo

I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet.