Annons
Cape Ad

12 veganska vinterjackor

Ull, skinn, dun och päls. Det finns flera grejer att hålla koll på när du letar vinterjackor. Här är 12 helt veganska jackor!

Vi får ofta frågan om just veganska jackor. Varför? Därför att många letar efter just vinterjackor utan animaliska material som olika typer av ull, fågeldun, läder, skinn och päls. Och det finns många faktiskt, både i mer dedikerade butiker med hållbarhetstänk till större kedjor som H&M. Här är några exempel, men det finns så mycket mer där ute.

Coat Conklin Black

Langerchen har den här dunfria dunjackan gjord med bland annat ekologisk bomull, nylon och återvunnen polyester. 4 995 kr på Adisgladis.

Houdini parka

Houdini har flera veganska vinterjackor, bland annat den här lätta parkasen. En klassisk, lång parka med generös stormhuva, som skyddar dig mot utmanande väder. Tillverkad av endast veganska material. 6 999 kr på Naturkompaniet.

Pufferjacka med huva

En quiltad pufferjacka i vävd kvalitet. Ytterlager i Polyamid och foder och vaddering i Polyester. 849 kr på H&M.

Skidjacka på XXL

Klassisk skidjacka i vatten- och vindavvisande material. Huvan skyddar extra bra mot väder och vind. Perfekt i skidbacken. 1 299 kr på XXL.

Parka från Kari Traa

Kari Traa Tvinde parka är en jacka i längre modell för tjejer som älskar att vara ute i kallt väder. Den har stora fickor framtill, formsydda ärmar, hög krage och justerbar huva. 1 995 kr på Outnorth.

Save the duck

Lättviktsjacka med luva från Save the Duck. Sace the duck värnar om en djur- och miljövänlig filosofi utan att kompromissa med komfort och kvalitet. 2 499 kr på Care of Carl.

Puffer jacket med fåglar

Den perfekta, längre pufferjackan, tillverkad av 100% GRS certifierad återvunnen polyester. 3 400 kr på Dedicated.

Puffer jacket

Fodrad med Plumtech®- ett mjukt, syntetiskt foder med andande egenskaper som är vattenavvisande och håller värmen. Tillverkat av återvunna PET-flaskor. 3 999 kr på Care of Carl.

Fluffy coat från H&M

En fluffig, skön och väldigt snygg jacka gjord i Polyester. 949 kr på H&M.

Vinterfodrad dunfri parka

Langerchen är ju specialister på just jackor & troligtvis världens mest progressiva & hållbara tillverkare. Här är en parka tillverkad av 1005 återvunnet material när det kommer till skal, foder & fyllning. 2 950 kr på Adisgladis.

Kort puffer jacket

Puffer-jacka med ståkrage och vattenavvisande fisnish. Tillverkad i återvunnen polyester av PET-flaskor. 1 999 kr på Dedicated.

Secret garden

En klassisk puffer, men lite bättre än andra då den är gjord i 100% återvunna material. 2 999 kr på Dedicated.