Annons
Cape Ad

10 vegetariska rätter med pasta!

Hyllmeter gapar tomma på pasta i landets butiker efter att folk har bunkrat upp, så här kommer ett gäng helt vegetariska recept med pasta!

Det var verkligen intressant att se hur folk fyllde kundvagnarna med pasta när jag var och handlade. Det enda jag tänkte på var: Vad ska de laga med all den här pastan? För pasta är en bra produkt att ha hemma eftersom den håller längre, är gott och mättar bra. Det finns dessutom väldigt mycket du kan göra med pasta så här har jag samlat ihop ett gäng varav de flesta görs på skafferivaror.

Psst… fördelen med vegetarisk och vegansk mat är att så mycket är just skafferivaror och/eller har lång hållbarhet.

Belugabolognese

En klassiker som görs på typiska skafferivaror som krossade tomater och torkade belugalinser. Går hem hos alla.

Pastagryta med curry

En av mina absoluta favoriter som har en enormt värmande egenskap. Mild currysmak, krossade tomater, vita bönor och majs. Jepp, bara saker du kan ha hemma i skafferiet OCH billigt.

Krämig mandelpasta med rostade tomater

Den här pastan får sin krämighet från vita bönor och mandelmjöl. Du kan skippa tomaterna och köra äta som den är eller toppa med andra rostade grönsaker.

Saffranspasta med vegokorv

Saffran gör att allt känns lite extra lyxigt. Den här rätten är superenkel att slänga ihop och går hem i alla läger. Vegansk/vegetarisk vegokorv är sådant du kan ha undangömt i frysen, jag tycker dock att det är godare med en lite kryddigare korv till den här rätten.

Sardinsk soppa med pasta

Den här soppan smakar södra Europa med fänkål och tomat. Du kan använda de grönsaker du har hemma och servera ett gott bröd till. Mums!

Nudelcarbonara med rostade kikärter

Skafferirensar-rätt! Kikärter och nudlar är sådant du absolut kan ha hemma. Havregrädde i kylen och du är redo. Att krydda upp kikärter och rosta dem lyfter de till nya nivåer.

Gräddig pasta med riven tofu

Att riva pastan gör att du kan använda den på helt nya sätt, den blir t ex nästan som en färs i den här gräddiga pastan som är klar på nolltid.

Pasta med soltorkad tomat

En riktigt populär rätt med soltorkad tomat, vitlök och grönkål. Den ser enkel ut och visst går den snabbt att laga, men den smakar otroligt mycket.

Pasta carbonara

Och här en mer klassisk carbonara, fast helt vegansk. Tofu och havregrädde gör den underbart krämig och något som alla älskar.

Italiensk caponatapasta

En av de pastarätter jag har lagat flest gånger. Som en blandning av en belugabolognese och den italienska ratatouillen – caponata.