Klassiska amerikanska pannkakor som är goda med lönnsirap, färska bär, sylt eller varför inte ”bacon” gjort på rispapper.

4 feb 2018

4 portioner

5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl mjölk, t ex soja-, mandel- eller havremjölk

1. Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en skål.
2. Vispa ner lite mjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Låt stå och vila i 10 minuter.
3. Klicka ut lagom stora pannkakor i en stekpanna och stek gyllenbruna på båda sidorna.

Rispapperbacon
4 portioner

Ibland blir man sugen på något knaprigt, salt och rökigt. Då passar det perfekt med rispapperbacon. Gott till pannkakor, men även mumsigt över en sallad, till pasta eller som snacks.

4 rispapper



Marinad
2 msk sojasås
2 tsk rökt paprikapulver
3 msk lönnsirap
2 msk rapsolja
1 msk näringsjäst
lite salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klipp rispappren i remsor.
3. Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
4. Pensla hälften av remsorna med marinaden. Lägg på resterande remsor så att de ligger dubbla. Pensla en gång till med marinad.
5. Lägg remsorna på bakplåtspappersklädda plåtar och kör in i ugnen i 6-8 minuter. Håll koll så att de inte bränns.