En klassisk vietnamesisk macka som vi aldrig tröttnar på. Fylld med tofu, picklade grönsaker och het srirachamajonnäs.

16 Maj 2017

4 st

Bánh Mì är egentligen ett samlingsnamn för alla typer av vietnamesiskt bröd, men vanligast är att man använder en klassisk vit baguette.

Picklade grönsaker
2 morötter
0,5 gurka
1 knippe rädisor
1 rödlök
1 dl ättikssprit (12 %)
2 dl strösocker
2,5 dl vatten

Srirachamajonnäs
1 dl äggfri majonnäs
2 msk Sriracha
200 g fast tofu
1 msk sojasås
4 baguetter färsk koriander

Picklade grönsaker
Strimla morötter och gurka fint. Skiva rädisorna och rödlöken så fint du kan. Lägg ner i en burk.
Koka upp ättikssprit, strösocker och vatten och häll ner i burken med grönsakerna. Låt stå i några timmar, helst över natten.

Srirachamajonnäs
Rör ihop majonnäs och Sriracha- sås i en skål.

Skiva tofun och stek den gyllenbrun i lite olja. Häll på sojasås och stek i en minut till. Lägg över tofun på en tallrik och låt svalna.
Skär upp baguetterna och bre på ett generöst lager med srirachamajonnäs. Fördela tofun över såsen och toppa med de picklade grönsakerna. Strö över färsk koriander. Färdigt!