Lagom stora, lagom runda och lagom bruna. De här bollarna är lika perfekta till pasta som på julbordet. En vardagsfavorit värd att pröva.

23 aug 2017

Recept: Axel Lilliestråle

2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
4 dl naturella cashewnötter
2 tsk majsstärkelse
½ dl vatten
4 tsk sojasås, t ex tamari
2 tsk buljongpulver
4 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk lökpulver
grahamsmjöl till panering
olivolja

Häll av spadet från bönorna och skölj. Mosa dem med en gaffel i en skål.
Mixa cashewnötterna fint i en matberedare. Blanda ihop mosade bönor och de mixade cashewnötterna. 
Vispa ihop majsstärkelse och vatten. Blanda ner tillsammans med sojasås, buljongpulver, vitlök och lökpulver.
Rulla smeten till bollar och rulla i grahamsmjöl. 
Stek dem i olivolja på medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Klart!

Relaterade artiklar