Dryckesexperten Ray McIntosh har tagit fram en vegansk variant på den populära drinken, med originalwhiskeyn men helt utan animaliska mejeriprodukter.

15 Mar 2017

– Irish coffee är en fantastisk drink men det är viktigt att alla stegen får lika mycket kärlek. En balanserad och mångsidig irländsk whiskey behövs, liksom bra kaffe och socker. Så kronan på verket: en grädde som både smakar bra och lägger sig rätt. Jag provade flera olika alternativa gräddsorter och fann att med Alpros sojagrädde går det att få nästan exakt samma smak som med vanlig grädde, förklarar dryckesexperten Ray McIntosh.

1 glas

20 cl hett vatten
1 matsked brunt farinsocker
10-12 cl hett kaffe
2-3 cl vispad Alpro airy & creamy
4 cl whiskey, Tullamore D.E.W.

1. Fyll glaset med hett vatten och häll sedan av det igen, för att få upp värme i glaset.
2. Fyll glaset med en matsked brunt farinsocker.
3. Häll i 4 cl Tullamore D.E.W whiskey i glaset.
4. Slå på 10-12 cl hett kaffe.
5. Blanda ingredienserna och rör om i glaset.
6. Vispa/skaka upp Alpro sojagrädde.
7. Placera 2-3 cl vispad sojagrädde i glaset med hjälp av baksidan av en sked.

 

Bor du i Stockholm? På Saint Patrick’s Day kan man beställa den veganska drinken på baren Tap Room, Kungsholmen i Stockholm.

Relaterade artiklar