En enkel förrätt som ser härligt lyxig ut. Extra kul är den att servera i stora skedar, men på en vacker assiett går såklart också strålande.

26 Dec 2016

400 g tomater
1 msk riven pepparrot
½ citron, saften
2 tsk dijonsenap
1 msk kapris, finhackad
8 cornichoner (små inlagda gurkor), finhackade
½ dl finhackad dill
salt
svartpeppar
rågbröd

Dekoration

2 msk finhackad gurka
1 msk finhackad gräslök

Koka upp vatten i en kastrull.
Skär ett kryss på toppen av varje tomat. Doppa ner dem i vattnet i 30 sekunder och lägg sedan över dem i en skål med kallt vatten. Dra av skalet.
Halvera tomaterna och skrapa ur innanmätet. Hacka fruktköttet fint. Blanda ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut rundlar av rågbröd med hjälp av ett kakmått.
Lägg en fin hög med tomattartar på varje rundel och toppa med finhackad gurka och gräslök.

Relaterade artiklar