En läsarfavorit som vi fått både mejl och samtal om. Superenkla svampbollar som går hem i alla läger.

12 Okt 2017

4 portioner

1 gul lök
500 g champinjoner
1 msk olivolja
3 dl valnötter
3 msk majsstärkelse
2 tsk mörk sojasås
2 tsk torkad salvia
salt
svartpeppar

Hacka den gula löken och champinjonerna fint. Enklast är att ta hjälp av en matberedare. Fräs lök och svamp i olivoljan tills det har släppt all sin vätska och fått lite färg. Mixa under tiden valnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Skrapa ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa sedan ner i en skål och blanda ner majsstärkelse, sojasås, torkad salvia, salt och svartpeppar. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.

Relaterade artiklar