Färdig deg och färdiga chokladbollar gör det här bakverket superenkelt och förödande gott.

11 Maj 2017

*Smördeg och croissantdeg hittar du i kyldisken och brukar vara helt vegansk.

6 st

1 burk croissantdeg eller en rulle kyld smördeg
3 chokladbollar
grädde att pensla med, t ex soja- eller havregrädde
50 g mörk choklad, finhackad
kokosflingor

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut degen. Använder du smördeg skär du den i trekanter. Färdig crossiantdeg brukar redan vara delvis delad när du rullar ut den.
Halvera chokladbollarna och platta till dem lätt.
Lägg chokladbollarna på den breda sidan av trekanten. Rulla ihop och dra ut degen lätt mellan varje varv så att det blir en hyfsat tajt rulle. Böj till en halvmåne och och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Pensla med grädde och grädda i 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna något.

Smält chokladen försiktigt i micron eller över ett vattenbad och ringla över croissanterna. Strö över kokosflingor och servera på direkten.

Relaterade artiklar