Allt i ett pitabröd är en lyckad måltid. Här fylls det med krämig avokado, kryddiga kikärter och het chili.


26 Jul 2017

Det här receptet är skapat av Julia Tuvesson och kommer från senaste numret av tidningen VEGO.

6 st

Avokadokräm
2 avokador
2 tsk citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
1-2 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Kryddrostade kikärter
2 förpackningar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
1-2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver, gärna rökt
1 msk rapsolja
salt
svartpeppar

Till servering
6 pitabröd
2 msk olivolja, till stekning
1 jalapeño eller grön chili, finhackad
1 ekologisk citron, saften
1 dl saltrostade solrosfrön
35 g ruccola
1 knippe färsk dill, hackad
salt
svartpeppar

Avokadokräm
Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mixa avokadon slät med rapsolja, vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.

Kryddrostade kikärter
Skölj kikärterna under rinnande vatten och låt dem sedan rinna av. Hetta upp en stekpanna och häll i kikärterna. När de har börjat torka, lägg i samtliga kryddor och olja. Låt steka på medelvärme i ca 10 minuter tills de är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. 

Stek pitabröden i olja på båda sidorna. Bred på ett tjockt lager avokadokräm på pitabröden och toppa med de rostade kikärterna, finhackad jalapeño, rostade solrosfrön och ruccola. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.