Undrar du vad du ska göra för förrätt till nyårsmiddagen? Vi har svaret!

17 Dec 2015

4 portioner

Att göra en prydlig timbal ser alltid proffsigt ut. Det går lika bra med ett högt kakmått som med en riktig timbalform. Eller så formar du bara avokadon till en prydlig hög, det kan liksom inte bli fel.

2 avokador
1 tomat
1 msk finhackad schalottenlök
1 citron, rivet skal och saft
2 msk finhackad dill
salt
svartpeppar
yoghurt, t ex sojayoghurt
röd tångkaviar
dillkvistar

Halvera avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur fruktköttet med en sked och tärna hyfsat fint.
Halvera tomaten och gröp ur kärnorna. Tärna tomaten i lika stora bitar som avokadon.
Blanda avokado, tomat, finhackad schalottenlök, rivet skal och citronsaft, finhackad dill, salt och svartpeppar i en skål.
Lägg i en prydlig hög på fyra assietter. Du kan även pressa ner dem i en timbalform och sedan bara lyfta upp den så har du en perfekt timbal.
Toppa med en klick yoghurt, tångkaviar och en dillkvist.