4 portioner
Majsplättar
3,5 dl majsmjöl
1 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 gul lök
0,5 grön paprika
2 msk färsk koriander
2,5 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
1 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl majskorn
Avokadochimichurri
2 avokador
2 vitlöksklyftor
0,5 kruka persilja
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk agavesirap
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
Majsplättar
Blanda ihop majsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Hacka den gula löken, paprikan och
koriandern fint.
Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.
Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor.
Avokadochimichurri
Gröp ur avokadon. Blanda den med övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller mosa allt med en gaffel.
Prenumerera på VEGO:
[button color=”green” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.kundservice.net/kundservice2/Product/Standard?product=VGO&couponno=6″]49:-/nr[/button] Inför varje nytt nummer av VEGO
dras automatiskt 49 kr från det kontokort du anger
[button color=”yellow” size=”small” alignment=”center” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.vegomagasinet.se/gebort/”]Ge bort en prenumeration?[/button]