Den här pajen har ALLT! Krämig, fruktig, knaprig och med en sötsyrlig hallonmaräng på toppen. Bäst är att fylla pajskalet med kokosfyllningen dagen innan, så är det bara att toppa med fruktsallad och maräng när gästerna är på plats.

12 Apr 2017

8 bitar

Pajbotten
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör, t ex mjölkfritt
3 msk vatten



Kokosfyllning

1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 dl mjölk, t ex soja- eller mandelmjölk
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 tsk vaniljsocker



Fruktsallad

200 g tärnad mango, fryst går bra
2 aprikoser eller nektariner
2 kiwi
1 äpple
1 lime, saften

Hallonmaräng

3 dl strösocker
½ citron, saften
1½ dl kikärtsspad (ca 1 burk kikärter à 400 g)
250 g hallon, frysta



Söt pajdeg 

Sätt ugnen på 225 grader.
Nyp ihop vetemjöl, strösocker och smör till en grynig massa. Du kan även ta hjälp av en matberedare.
Tillsätt vattnet och tryck ihop allt till en smidig deg.
Kavla ut degen och klä en pajform med den. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Förgrädda sedan pajskalet i ca 10 minuter eller tills det börjar få lätt med färg. Ta ut och låt svalna.

Kokosfyllning

Rör ihop strösocker och majsstärkelse i en kastrull.
Vispa ner lite mjölk och kokosmjölk i taget tills du har en slät smet utan klumpar. Låt koka upp under omrörning och vispa runt tills allt tjocknar till en härlig kräm.
Ta kastrullen från plattan och vispa ner vaniljsockret. Skrapa ner allt i pajskalet och låt svalna helt i kylskåpet.

Fruktsallad
Tärna allt i lika stora bitar och blanda med limesaft. Sprid ut över kokosfyllningen.

Hallonmaräng
Vispa 1 dl strösocker, citronsaft och kikärtsspad till ett fluffigt skum. Du behöver en elvisp till det här.
Vispa sedan ner 1 dl strösocker till och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank maräng.
Tina hallonen och mosa sönder tillsammans med resterande deciliter strösocker.
Vänd ner försiktigt i marängsmeten med hjälp av en slickepott.
Klicka ut marängen över pajen och bränn av med hjälp av en gasbrännare precis innan servering.