En riktig klassiker på julbordet som är superenkel att vegofiera.

17 Dec 2015

4 portioner, 8 portioner på ett julbord

1 kg mjölig potatis
2 gula lökar
2 msk kapris, kan uteslutas
2,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
0,5 dl ströbröd
25 g smör, t ex mjölkfritt
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen och skär i fina strimlor.
Skiva lökarna tunt och stek mjuka i lite rapsolja. Löken ska bli lätt transparent. Rör ner kaprisen.
Blanda nu lök, kapris och potatis i en gratängform. Salta och peppra generöst.
Blanda ihop grädde och mjölk och häll över potatisen. Strö över ströbrödet och klicka på smöret. Gratinera i ugnen i 40-50 minuter.

Relaterade artiklar