Den här gröna pastan får en pigg smaka av söta ärter och fräsch dill.

6 Sep 2016

4 portioner

400 g spagetti
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ purjolök, finhackad
2 msk olivolja
400 g gröna ärter
1½ dl vatten
1 citron, rivet skal och saft
1 dl finhackad dill
2 msk rostade pinjenötter
salt 
svartpeppar

Koka pastan. 
Fräs löken i olivoljan tills allt mjuknar och blir lätt transparent.
Rör ner ärterna och vattnet och låt bubbla med i några minuter.
Häll över hälften i en skål och mixa till en slät puré. Häll sedan tillbaka i stek pannan. På så sätt får du lite olika konsistenser på din sås.
Smaka av med citronskal, citronsaft och finhackad dill. Krydda med salt och peppar.
Servera pastan med ärtsåsen och toppa med rostade pinjenötter.