Det här är utan tvekan världens godaste glasstårta. En favorit som har frälst både barn, ungdomar, vuxna och gamla. Perfekt att göra till många eller bara till dig själv.

27 Jan 2017

Du kan även göra en kyld variant och får då en härlig mousse. Bara krossa digestivekex och lägg i botten på fina serveringsglas. Toppa med jordnötsmousse, chokladsås och jordnötter och låt stå i kylen i en timme innan servering.

12 bitar

Digestivebotten
300 g digestivekex
150 g smör, t ex mjölkfritt

Jordnötsmousse
100 g mörk choklad
0,5 dl mjölk, t ex soja-, mandel-, eller havremjölk
0,5 dl kakao
1 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
1 nypa flingsalt
2,5 dl vispgrädde, t ex Alpro Airy & Creamy

Dekoration
1 dl salta jordnötter
chokladsås

Digestivebotten
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
Smält smöret.
Blanda kexsmulor med smör och tryck ut i en pajform eller springform.
Ställ in formen i frysen så länge.

Jordnötsmousse
Hacka chokladen fint och blanda med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott.
Fyll digestivebottnen med jordnötsmoussen och ställ in i frysen i ca 3 timmar.
Ta ut tårtan 30 minuter innan servering och ringla över chokladsås samt strö över grovt hackade jordnötter.

Relaterade artiklar