De här är verkligen oslagbara – tunna, men inte för tunna, knapriga i kanterna och sega i mitten, lagom söta och mättade med choklad.

4 Jul 2017

18 kakor

200 g smör, t ex mjölkfritt
2 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
2 msk vatten
4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
300 g mörka chokladknappar

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker, farinsocker och vatten krämigt med 
en elvisp. Ha tålamod, det tar några minuter.
Sikta ner vetemjöl, majsstärkelse, salt, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa ner de torra ingredienserna i smörsmeten.
Byt sedan ut vispen mot en slev och rör ner den mörka 
chokladen.
Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda 
plåtar.
Håll avstånd mellan dem, de flyter ut ganska mycket.
Grädda kakorna i 12–14 minuter. Ta ut och låt svalna.

Receptet kommer från Mattias Kristianssons kokbok ”Välkommen till Vegoriket”.

Relaterade artiklar