Här kommer fem supersnabba och superenkla kalla såser, med samma yoghurtgrund. Ställ fram några stycken på grillbuffén och låt folk gå loss.

13 jun 2017

Tips!
Vill du få en ännu tjockare sås är det bara att låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter i två timmar.

Saffran och apelsin
2,5 dl Planti Soygurt Naturell EKO
0,5 apelsin, rivet skal och saft
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 msk riven färsk ingefära
0,5 kuvert saffran
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

 

Het chipotle

2,5 dl Planti Soygurt Naturell EKO
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk paprikapulver
2 tsk chipotlepasta
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

 

Senapsås med dill

2,5 dl Planti Soygurt Naturell EKO
0,5 msk dijonsenap
1 msk grovmalen senap
1 msk agavesirap
2 msk finhackad dill
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

 

Röd pestosås

2,5 dl Planti Soygurt Naturell EKO
1 msk röd pesto
1 msk finhackad basilika
0,5 tomat, finhackad
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.

 

Romsås med dill
2,5 dl

 Planti Soygurt Naturell EKO
2 msk röd tångkaviar
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
0,5 citron, saften
salt
svartpeppar

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i 10 minuter.